Det nordiske design har blitt et synonym for renhet og klarhet i linjene, for nytte gjennom form, for personlighet og ærlighet. Det var nettopp dette som tiltrakk oss i Artisans utvalg. Nordic Design er eneimportør i high-end-markedet for designmøbler i heltre med nordisk kvalitetsutstråling. Vårt møbelutvalg er utformet av visjonære designere og håndlaget av familiehåndverkere i Bosnia. Selv startet vi på vestlandet i 2015.

Artisans møbler blir skapt av håndverkere i en familiebedrift som befinner seg inne i en tykk, bosnisk skog. En gang var dette et gammeldags snekkerverksted for produksjon av vakre treprodukter, mens idag er de en høyteknologisk bedrift, bygd på en 60 år lang faghistorie. Denne transformasjonen startet da nederlandske og britiske designere i 2007 utfordret dem til å utforme en helt ny kolleksjon møbler, en utfordring de gikk løs på med engasjement og stolthet. Og nettopp ordet "artisan" kommer fra engelsk og betyr håndverkeren med sin faglige stolthet. Dette ufravikelige fokuset på faglig håndverkskvalitet er det som gjør møblene deres genuint unike.

Eksepsjonell kvalitet

Nordic Design er eneimportør av Artisan. Disse samarbeider med noen av verdens beste designere, og gjennom kjærligheten til tre som Artisan legger for dagen, skapes eksepsjonell, håndlaget kvalitet i utvalgte trevirker.

Tilpasning og skreddersøm

Alle møblene våre kan tilpasses den enkeltes behov, og vi velger ut og skreddersyr stoffkvaliteter i samarbeid med kunden. Møblene produseres under strenge krav til miljø og har selvsagt lavt CO2-avtrykk.

Kjærlighet til tre

Vi elsker tre. Artisan behandler valnøtt, kirsebær, pære, alm, lønn og eik med overopphetet damp for å skape en utsøkt farge og en aksentuert tekstur – uten å kompromisse på trestrukturen eller forringe den økologiske verdien.

Artisan samarbeider med designere av ypperste klasse som også deler vår kjærlighet til tre. Designerne uttrykker sin ekspertise i en visjon som utnytter mulighetene i ny teknologi, hele tiden med mennesket i fokus – og sørger for at hver eneste del går opp i en høyere enhet. Treet omskapes til sitt innerste potensial.

Leveres aldri i flatpakke

Hver prisvinnende kolleksjon har omfavnet både moderne designprinsipper og tradisjonsrike produksjonsmåter. Alt er håndlaget og fagmessig overflatebehandlet. Sofaer, spisebord, spisestoler, sidebord og andre produkter leveres aldri flatpakket eller i masseproduksjon. Møblene ankommer ferdig finsnekret – en tidløs triumf for en kvalitet som vil overleve moteendringer i tiår, til glede for stadig nye generasjoner.